Go Back   US MUSCLE US Muscle Forum Technical Discussion
User Name
Password


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-06-2017, 11:30 AM
chev68ss's Avatar
chev68ss chev68ss is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Melbourne
Posts: 152
Staring ghost issue on chevelle

Hi all,

68 Chevelle, small block 327 , auto

Had this ghost issue since i bought the car 2 years ago.

Sometimes I would turn the key to start it up and there is NO click, no lights , nothing at all. Key just turns across and nothing.

Turn it on again it starts fine.

This usually happens around once in 30 starts.

I've notices that it happens usually after the car is driven gets warm , parked and then started.

Since this started happening , I've replaced the following all new

MSD ignition dizzy
MSD coil
New leads
New starter cables and terminals
Relocated the ground connection
New battery
Got auto elec to fully rebuild the original GM starter motor

Since all this, the issue still comes up and it pissing me off as there is nothing worse then worrying about the car starting

Any ideas?

I am guessing to take it back to him, and to start checking wiring from the ignition key

Cheers all
Reply With Quote


Find this Ad annoying? Want it removed? Then register now!.. It's FREE! Click HERE.
  #2  
Old 08-06-2017, 04:46 PM
Floating HotRod's Avatar
Floating HotRod Floating HotRod is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Bendigo
Posts: 10
Name: Jim
Probably just a worn ignition barrel or key.
My old hilux used to do that.

Last edited by Floating HotRod; 08-06-2017 at 05:07 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2017, 05:00 PM
rodent's Avatar
rodent rodent is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sunbury
Posts: 4,051
Name: Jim
Spooky.
__________________
An unbreakable toy, is useful for breaking other toys.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2017, 05:32 PM
Frenchy666's Avatar
Frenchy666 Frenchy666 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Kalgoorlie, WA
Posts: 123
Name: Marc
Quote:
Originally Posted by Floating HotRod View Post
Probably just a worn ignition barrel or key.
My old hilux used to do that.
My thoughts exactly, replace ign swtich or just run a bypass around it after 29 tries and see if it does it on the 30th go without using the ign switch
__________________
502BBC + 5spd Tremec = whole lot of Smiles per Gallon.....
"You can't put brains in monuments"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2017, 07:29 PM
BlackoutSteve's Avatar
BlackoutSteve BlackoutSteve is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Victoria. The Nanny State
Posts: 11,261
Name: Steve
Could be a dodgy starter switch. -the switch that the ignition barrel uses..
__________________
Elephant http://img.ps2netdrivers.net/img/a1/marshall.amplifier.acoustic.as50d.soloist/mini.jpg (click on the amp!) Post pictures! ..or it never happened.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2017, 07:38 PM
Geoff 4 Geoff 4 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Australia
Posts: 282
Name: Geoff
No lights, you mean no dash lights? In this case, I would replace the ign sw.

If you mean no park/headlights, then you have a wiring problem. Poor connection through bulkhead connector, battery terminals etc.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2017, 07:51 PM
Frank351's Avatar
Frank351 Frank351 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Hampton
Posts: 2,740
Name: Frank
You might want to pull the wiring diagrams from the net and trace it though. I found the ones for a 70 no problem. Make sure you get the coloured ones as makes it much easier. Good luck.
__________________
Cheers,
Frank.

1970 Ford Mustang Sportsroof 302W/Toploader
1970 EL Camino 350/TH350 - The FrankenUte
2006 Jeep SRT8 - Big dumb US fun.
2007 FPV Force6 - Wife's car
Reply With Quote
  #8  
Old 08-06-2017, 10:14 PM
Lucky Phil's Avatar
Lucky Phil Lucky Phil is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Yarra Valley
Posts: 1,391
Name: Lucky Phil
At first I thought you were suffering from VD "voltage drop" but if there is not lights no nothing it can't be that.....must admit my Firebird had the same drama, it was a the feed from the starter main stud with was loose.....big vic....you may remember it happened at krispies one morning....As the other said time to trace it back as there's no simple fix for intermittent dramas.....
__________________
[URL=http://s361.photobucket.com/user/raaf-collector/media/Just%20Random%20Stuff/download1_zpsbcd40e9a.png.html]
Reply With Quote
  #9  
Old 09-06-2017, 08:44 AM
chev68ss's Avatar
chev68ss chev68ss is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Melbourne
Posts: 152
Thank you for your help.

What I meant to say is there is no lights on the dashboard when I turn the key,it just doesn't do anything.

I will get a new ignition switch and ask auto elec to start from the key.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +10. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger